Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 03-12-2022 10:28:00
Huishouden & Energie

Ik verbuik (bijna) 400kwh per maand maar ben bijna 16 uur per dag van huis

Het komt mij voor dat u zonder dat u dat zelf in de gaten heeft toch electra benut via sluipwegen zoals  o.a. trafo's, controlelampjes, internet router en wifi in die zin dat u geen schakelaars benut bij de stopcontacten waarop al uw apoparaten heeft aangesloten en niet benut. 

het kan ook zo zijn dat u niet uw eindafrekening bedoelt maar de voorschot aanrekeningdie u kunt bijstellen naar het aantoonbare verbruik van u.  (zoials @panther22 ook al aangeeft) 

[edit] als al gezegd, m.i. benut u toch nog veel electra via sluipwegen door een en ander bij niet gebruik niet al bij het stopcontact uit te schakelen. 


indien u kunt bewijzen dat het nu aangerekende inderdaad veel te hoog is, benader dan uw netbeheerder om de meter te laten controleren. let wel uw netbeheerde en niet vattenfall.  dan ook nog, zou u de bedrading doorknipopen, dan behoud u toch uw aansluitkosten tenzij u alles opzegt. houd er rekening mee dat u nbij aankoop van een aggregaat/genetatot tegen milieuproblemen kunt aanlopen met ook nog de vraag of de brandstof daarvoor inderdaad goedkoper is.