Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Geer00
Geer00 - 25-12-2022 11:25:12
Geldzaken & Recht

Iva uitkering 2023

Helaas voor de vragensteller: naar mijn bescheiden mening is de iva een loongerelateerde uitkering. met andere woorden: de uitkering is gebaseerd op het loon uit het verleden, en niet op het wettelijk minimumloon. dat betekent dus dat de uitkering per 1 januari 2023 niet noemenswaardig zal stijgen. oneerlijk? zeer zeker!
daarom pleitte het cnv er onlangs voor om die arbeidsbeperkten die geen uitzicht meer hebben op betaalde arbeid (en in de regel is dat in de iva het geval) in aanmerking te laten komen voor de arbeidskorting. de tweede kamer (in haar onmetelijke wijsheid) heeft volgens mij de afgelopen week geen gevolg gegeven aan deze oproep ..............

info op de website van het uwv: we delen het https://www.uwv.nl/particulieren/overige-onderwerpen/wat-is-sv-loon/index.aspx" target="_blank">sv-loon dat u verdiende in het jaar voordat u ziek werd door 12 (aantal maanden per jaar). dit is uw wia-maandloon. uw uitkering is 75% van het wia-maandloon.