Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pino123
pino123 - 27-01-2023 14:08:02
Huishouden & Energie

Energie meter

Volgens mij is het enige steekhoudende argument dat met een analoge meter en de versobering van de salderingsregeling de leveringskosten niet meer vergoed gaan worden en de teruggeleverde stroom tegen een lager tarief worden vergoed. bij analoge meters gaat gewoon simpelweg de meter achteruit. bij slimme meter wordt daadwerkelijk vastgelegd wat er wordt teruggeleverd tegen een ander tarief.
de rest zijn aannames en meningen, geen feiten.


is er voordeel bij het behouden van een analoge meter als je zonnepanelen hebt?

waarom willen mensen met zonnepanelen geen slimme meter? er zit een voordeel bij een analoge meter. als je op zonnige dagen elektriciteit teruglevert aan het net, draait een ouderwetse draaischijfmeter als het ware terug. een slimme meter daarentegen registreert de resterende energie apart. jouw energieleverancier ziet die data en berekent wat je terugbetaald krijgt.


op dit moment maakt dat verschil niks uit. in de huidige salderingsregeling kun je de teruggeleverde stroom kunt aftrekken van je eigen verbruik, tegen hetzelfde tarief inclusief belastingen. maar na 2022 wordt de salderingsregeling afgebouwd. een terugdraaiende schijfmeter (analoge meter) kan dan financieel voordeel gaan opleveren ten opzichte van de slimme meter.
bron: https://www.energyflip.com/nl/blog/zonnepanelen-zonder-slimme-meter/#:~:text=vanaf%202023%20is%20het%20voor,staat%20er%20in%20het%20klimaatakkoord." target="_blank">https://www.energyflip.com/nl/blog/zonnepanelen-zonder-slimme-meter/#:~:text=vanaf%202023%20is%20het%20voor,staat%20er%20in%20het%20klimaatakkoord.