Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Boesta
Boesta - 30-01-2023 16:34:22
Garantie & Verzekeringen

Welke of wiens voorwaarden gelden bij annuleren vakantie?

Voor beide (die van het hotel en van een aparte verzekeraar) verzekeringen geldt dat de polisvoorwaarden gelden. u moet die dus goed lezen voor u een verzekering afsluit (hoe vervelend dat ook is).
 
over het algemeen is het veel en veel goedkoper, zeker als je meerdere reizen maakt per jaar, om een aparte (uitgebreide) doorlopende annulerings/reisverzekering af te sluiten.


voorbeeld dat wij hebben, is dat wij bij het boeken van 2 vliegtickets een verzekering konden afsluiten die die erg duur was (186 per persoon enkel voor de vliegtickets). we hebben toen bij diverse verzekeraars gekeken en vergeleken. verzekering afgesloten apart van de vliegtickets. een zeer uitgebreide reis met annuleringsverzekering kost ons nu €89 pj pp. 3 dagen voor vertrek kregen wij een aanbod voor een andere woning. alle benodigde handelingen moesten gebeuren tijdens onze reis. we konden dus niet vertrekken. hebben alles vergoed gekregen van de reis/annuleringsverzekering.  een doorlopende reisverzekering is volgens mij een betere keus dan de verzekeringen die aangeboden worden bij het boeken van de reis e/o vliegtickets.