Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

drevil
drevil - 31-01-2023 17:15:57
Huishouden & Energie

Hoe kies je een radiator knop

vlak bij de combiketel zijn 3 radiatoren die je alleen uit of aan kunt draaien. kun je daar een knop op zetten met bijvoorbeeld 5 standen (cijfers). hoendan?


 


- nee, dat kan niet. dan moet de kraan gedemonteerd worden en er een thermostaatkraan op gezet worden. daarvoor moet het water uit het systeem.  op de thermostaatkraan kunnen dan de verschillende thermostaat knoppen gemonteerd worden zoals de 'ouderwetse' 5 standen knop of een moderne met digitale temperatuurinstelling of een app bijvoorbeeld.   dit heeft overigens alleen nut als de hoofdthermostaat niet in deze ruimte hangt.  over het algemeen dus nuttig voor slaapkamer/badkamer/toilet etc. niet voor de woonkamer.


 


er is van alles te koop slimme, gevoelige, thermostaat knoppen. is een knop met alleen maar 5 standen nog verkrijgbaar. en is bij zo'n knop ook maatvoering nodig. en zo ja hoe weet je welke maatvoering nodig is.


 


ja, die knop is nog verkrijgbaar. ja, maatvoering is nodig.  verwarmingsbuizen zijn er in meerdere maten en de kranen dus ook. even een foto maken en de speciaalzaak kan je zo vertellen wat je nodig hebt.