Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 09-02-2023 10:46:11
Huishouden & Energie

Mag je in een huurhuis een slimme watermeter weigeren?

Als de gas of electrameter door ouderdom afgekeurd wordt en dus vervangen moet worden, mag je kiezen tussen een slimme of domme meter. maar 1 van die 2 moet je dan ook accepteren.

ik heb nog nooit van een slimme watermeter gehoord. echter als de watermeter door ouderdom is afgekeurd zult u dus een nieuwe moeten accepteren. of er dan ook een slimme if domme watermeter bestaat is mij niet bekend. informeer bij uw waterleverancier naar de opties. als er keuze is, maak uw keuze. vitens test sinds 2019 in friesland met 1500 huishoudens en bedrijven. elk uur worden de standen doorgegeven. ik verwacht eerlijkheidshalve nog geen massale uitrol van slimme meters voor water. qua info via google kan ik bij pwn geen info vinden, behalve het begrip metervervanging op grond van ouderdom.