Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 09-02-2023 15:46:57
Huishouden & Energie

Vast contract

€ 20,00 hoger lijkt mij erg veel. een vast contract is een vast contract en dat afgesproken tarief dient men te hanteren en zelfs met de uitzondering dat indien dat hoger zou zijn dan het plafondmaximum zou het verlaagd moeten worden. de wijziging/aanpassing die normaliter wel kan en mag worden verrekend is de verhoging van de btw van 9 naar 21% edoch dat is geen € 20,00 (naast eventtuele aanpassing energie belasting en zie darvoor https://www.gaslicht.com/energie-informatie/energiebelasting" target="_blank">https://www.gaslicht.com/energie-informatie/energiebelasting) (hetgeen belasting over belasting betekent omdat over de energiebelating ook btw wordt geheven). echter kan dat m.i. geen € 20,00 zijn.  

nu is het mij niet duidelijk of men het hier heeft over verhoging van het voorschotbedrag en indien dat het geval is kunbt u het zelf verlagen. 

indien het inderdaad een bijstalling van uw vasts overeenkomsttarief is is het m.i. buiten proportie en naast het al gegeven advies mbrt. klacht indienen, ik geef u een link: https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/energie/" target="_blank">https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/energie/ en zou ik zeker ook https://www.consuwijzer.nl/doe-uw-melding-bij-acm-consuwijzer" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/doe-uw-melding-bij-acm-consuwijzer en ook even verder op de site van de acm kijken omdat daar meer info te vinden is m.b.t. wel of niet accepabele tariefverhoging. 

en toch: weet u zeker dat het tariefaanpassing is en deen verhoghing van het voorschot?