Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 09-02-2023 16:41:58
Geldzaken & Recht

Sleuteloverdracht uitstel sociale huurwoning

De opleveringadatum voor een sociale huurwoning wordt in de meeste gevallen eerst onder voorbehoud gecommuniceerd. bij mutatie kan er van alles zijn waarom de woning niet op die datum opgeleverd kan worden. 

een (niet volledig) rijtje met voorbeelden waarom het proces vertraging kan oplopen:
- oude huurder kan te laat vertrekken.
- woning wordt niet leeg/netjes achtergelaten
- er blijken tijdens grondige inspectie door de opzichter allerlei gebreken te zijn die nooit door de oude huurder zijn gemeld, maar wel verholpen moeten worden.
- de keuken of badkamer is van een leeftijd dat deze nu preventief vernieuwd wordt.
- de oude huurder was misschien boos op de woningcorporatie en heeft de hele boel kort en klein geslagen 
- de aannemer heeft het gewoon, net als elke aannemer in nederland simpelweg druk waardoor hij niet binnen de gewenste tijd alle klusjes heeft afgerond
- de aannemer wacht op bestelde materialen, maar ook dat kan tegenwoordig lang duren. 

wat het ook is: elke dag dat de oplevering uitgesteld moet worden is een dag zonder huurinkomsten voor de verhuurder. dus reken er maar op dat zij er minstens net zo veel van balen als u, dat het langer duurt. 

dat er in het verleden al asbest is verwijderd, betekent niet dat er géén asbest meer aanwezig is. de kans is groot dat bij de eerdere sanering al het 'toegankelijk' asbest is verwijderd. dat wel zeggen, alles wat zonder al te veel sloopwerkzaamheden bereikt kan worden. maar dat toen gekozen is om 'verborgen' asbest te laten zitten. om de overlast binnen de perken te houden. 
en dat nu de woning leeg staat en het verrichten van sloopwerkzaamheden wat minder ingrijpend is, er gewerkt wordt aan het verwijderen van het 'verborgen' asbest. denk aan oude rookkanalen die netjes afgetimmerd waren.