Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 25-02-2023 20:41:01
Vrije tijd & Tuin

Lekkende kilgoot

Hoewel ik in befinsel ben gestropt is dit toch een vraag waar ik toch ook nog een reactie op wil geven. ik heb daarbij dezelfde vragen/opmerkinggen als o.a @sira al stelde (en de reacte ook van @1paul, en is mijn reactie dat het aan u is om te vragen of uw buren willen meebetalen. het lijkt mij evenwel dat zij het daar niet mee eens zijn en dus weigeren.
ik zie daarvoor de volende redenen:
u heeft naast al bestaande aanbouw een aanbouw laten plaatsen en daarvoor was ook de het aanbrengen van een kilkgoot een deel van de opdracht aan de aannemer. op basis van de aanname dat dat uitsluitend op basis van uw opdracht was en het heel goed mogelijk is dat er bij het aanbrengen een fout is gemaakt waardoor nu toch lekkage is ontstaan kan het herstel daarvan dan niet (ten dele) voor rekening van uw buren komen. de vraag is derhalve m.i. zeer reëel of er hier gesproken kan worden van mandeligheid. in mijn optiek niet. 

mijn advies is derhalve: neem het voor uw eigenn rekening en bezie of u de aannemer van destijds hiervoor kunt aanspreken. ook dat is aan u om te beslissen. bent u lid van eigen huis, dan kunt u deze vraag/ dit probleem ook voorleggen aan de juridische afdeling daarvan en ik vrees dat het antwoord daar niet anders zal zijn.  nogmaals: neem het voor uw rekening, mede om onnodige ergernis van buren te besparen. herhaald, het is aan u wat wel of niet te doen.