Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ni
niceprice - 24-03-2023 14:42:36
Geldzaken & Recht

Pensioen en kredietkaart

Dit is goed zaak. het risico van ics ligt voornamelijk bij de kaarten die nog een krediet faciliteit hebben. nieuwe kaarten hebben dit niet meer. banken hebben zorgplicht. er moet worden voorkomen dat je financiële verplichtingen niet meer kan na komen.


mijn echtgenote en ik hebben al meer dan 20 jaar een (anwb branded) ics creditcard die we veelvuldig hebben gebruik op reis. hier zat een crediet faciliteit op van ongeveer €4500,-. de kaart staat op naam van mijn vrouw en een partnerkaart voor mij.

wij kregen ook de oproep om gegevens in te leveren en mijn echtgenoot werk al 15 jaar niet meer dus geen inkomen. de laatste 15 jaar heb ik netjes de maandelijkse betaling gedaan. ook onze kaart wordt binnenkort opgegeven omdat er simpelweg geen inkomen meer is die de kredietfaciliteit dekt. afgelopen week heb ik op basis van mijn inkomen bij ics een creditcard aangevraagd en is gehonoreerd. 

overigens kunnen de personen die door bijvoorbeeld pensioen niet meer het vereiste inkomen hebben nog steeds een creditcard krijgen zonder inkomen of bkr check. ics heeft ook kaart waar je geld op kan storten en functioneert als een normale creditcard die kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld autohuur.
https://www.icscards.nl/creditcard-aanvragen/gocard" target="_blank">ics go