Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ag
Agamemnon - 28-03-2023 11:08:28
Geldzaken & Recht

Huursubsidie vermogen te veel door drempel schulden

Anderzijds staat in de algemene wet inkomensafhankelijke regelingen (2023) in de paragraaf over draagkracht (ook art.7):



indien in een inkomensafhankelijke regeling de aanspraak op een tegemoetkoming mede afhankelijk is gesteld van het vermogen, bestaat geen aanspraak op een tegemoetkoming, indien de rendementsgrondslag, bedoeld in https://wetten.overheid.nl/jci1.3:c:bwbr0011353&artikel=5.3&g=2023-03-28&z=2023-03-28" target="_blank">artikel 5.3 van de wet inkomstenbelasting 2001, van de belanghebbende aan het begin van het berekeningsjaar meer bedraagt dan € 33.748




in in art. 5.3 wet ib staat inderdaad: 
verplichtingen, niet zijnde verplichtingen als bedoeld in de onderdelen a, b en c, en het vierde lid, alleen in aanmerking worden genomen voorzover de gezamenlijke waarde daarvan meer bedraagt dan € 3.400.

en dat duidt er dan weer op dat wél rekening gehouden moet worden met de drempel.

dan zou aanpassing van de online aangifte ib aan de orde zijn. op de ja/nee vraag of uw vermogen hoger is dan 33.748 weet nog niemand dat je handmatig met een drempel rekening moet houden.
edit: de aangifte ib vraagt niet of het vermogen hoger is dan... maar vraagt naar de bezittingen. dat is dus zonder rekening te houden met schulden. dan is de vraag wél goed.