Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-01-2006 13:49:32
Huishouden & Energie

Welk hondenvoer is aan te raden?

hallo,


ook van mijn kant een late reaktie. als een hond winden laat dan wil dat zeggen dat het voedsel niet goed verteerd wordt in zijn darmstelsel. dit kan dus inderdaad verschillen per hond en per merk voer. voer uit blik bevat inderdaad voor een groot deel water en weinig voedingstoffen. dit merk je ook aan de ontlasting van de hond. als de hond minder ontlasting produceert dan dat hij aan voeding binnen krijgt wil dat zeggen dat er veel voedingsstoffen in de voeding zitten en die worden dus door het lichaam opgenomen.


royal canin en eukanuba is goed hondevoer maar dit merk je ook in je portemonnee. vervolgens hoef je van dit voer in verhouding niet zo veel te geven omdat het vrijwel alleen maar bestaat uit voedingsstoffen die ook door het lichaam gebruikt worden.supermarkt voeders vinden honden lekker omdat het vol zit met geur en smaakstoffen maar echte voedingsstoffen zitten er weinig in. je zal ze dus in verhouding veel moeten geven om genoeg voedingsstoffen aan te bieden.


zelf gebruik ik caracroc een voeding die qwa prijs/kwaliteitsverhouding er een beetje tussenin zit. zo zijn er nog wel een aantal merken te vinden. ik zou het voer wel bij een dierenwinkel halen en niet in de supermarkt.


als je vlees wilt voeren kies dan voor rodi diepvries compleet daar zit ook alles in wat je hond nodig heeft. verder is een border collie een hond met ontzettend veel energie en dat is ook iets waar je rekening mee moet houden.


groetjes en succes