Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-01-2006 20:21:17
Voeding & Gezondheid

Middel tegen snurken

hoi,


mijn partner is dan wel geen 60 plusser, maar kon toch in bepaalde perioden 's nachts een heel bos omzagen ;-) nu gaat het beter, alleen na wat alcoholische drankjes is het duidelijker aanwezig.


oordoppen kunnen soms helpen, maar bij flink snurken hoor je dat nog steeds (als je eenmaal wakker bent let je er meer op), en bij heel dicht in je oren stoppen van de dopjes is dat misschien minder, maar hoor je ook bv je wekker niet en schrik je je een hoedje als je partner bv naar het toilet gaat want je hoort niks. daarnaast vind ik ze niet comfortabel.


wij hebben "breathe right" pleisters gekocht. eerst wat sceptisch erover, maar ze helpen toch. ze houden de neusvleugels wat uit elkaar, het zijn een soort pleisters met een verhard stukje waardoor de neusvleugels uit elkaar blijven staan. hard snurken wordt daardoor meer zacht gezaag. zelfs bij op de rug slapen. maar ze werken geloof ik niet bij iedereen goed...


tenslotte: niet op de rug slapen helpt inderdaad. er schijnen manieren te zijn om dat te voorkomen, bijvoorbeeld door een pingpongbal in een zakje op de rug van een pyjama te naaien, zodat je niet op je rug kan liggen (want dan prikt die bal in je rug). het is creatief, maar het kan toch helpen.


succes ermee!