Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-01-2006 18:25:51
Voeding & Gezondheid

Middel tegen snurken

hallo,


ik werk bij de kno arts, en heb derhalve wel enige ervaring met "snurkers". indien je hier veel last van hebt, kun je het beste bij de kno terecht omdat er verschillende mogelijkheden zijn om dit op te lossen. niet iedere patient is hetzelfde en er zijn verschillende oplossingen die varieren van kleine tot grote ingrepen.


het kan al volstaan om neusspray te gaan gebruiken. misschien staat het neustussenschot verkeerd, en is het daarom al voldoende om op een bepaalde zij te slapen (met tennisbal in pyama). de amandelen kunnen een rol spelen, dan moet er geopereerd worden. er bestaat ook nog een apparaat wat de luchttoevoer regelt die ingeademd wordt tijdens het slapen. dit wordt echter alleen gebruikt als iemand een stokkende ademhaling heeft tijdens het snurken en zo zuurstof tekort komt waardoor verdere lichamelijke problemen of vermoeidheid overdag.  als laatste mogelijkheid is er ook nog een mra, dit is een soort mondprothese/aanpassing die door een tandarts (niet iedere!) aangepast kan worden.


mogelijkheden genoeg dus, maar zoals gezegd iedereen is verschillend en 1 duidelijke oplossing is dus niet voorhanden.


hopelijk hebben jullie genoeg informatie gekregen, en kan een kno arts uitsluitsel geven.   
<script language=javascript>postamble();