Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

te
techneut_1 - 16-04-2006 14:40:09
Huishouden & Energie

Hoofdvloerverwarming

als ik het goed begrijp wil de warnte niet naar de serre toe. u schrijft dat de temp van het cv-water dan nog maar 30 graden wordt. hoe warm is dan op dat moment bij de cv-ketel? ik heb het idee dat er veel te veel weerstand in het systeem zit. heeft de vloerunit een eigen pomp? daarnaast heeft u het probleem dat wanneer de ruimte waar de kamerthermostaat is geplaatst op temp is  de rest ook niet meer warm wordt, want dan wordt de ketel uiteraard uitgeschakeld. dat is normaal in een dergelijke installatie. om dat te voorkomen wil uw installateur een wa-regeling plaatsen. op zich een goed idee, let wel dat dan alle radiatoren van tra's voorzien moeten worden, dat er een naregeling op de vloerverwarming moet komen in de vorm van zonekleppen en dat uw installatie voorzien moet worden van en op de juiste plaats gemonteerde by-pass om de stroming in de installatie te waarborgen wanneer alle kranen dichtlopen.


het kan allemaal, maar ik zou eerst maar eens beginnen met het hoofdprobleem, en dat is het niet warmworden van de vloer in de serre. die moet warm willen worden zonder aanpassing van de regeling. er gaat gewoonweg geen water naar die serre, dat is denk ik het probleem.


vr gr een installateur.


ps


tonnieboy, ga ergens anders spelen!