Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-07-2006 02:15:42
Huishouden & Energie

Verrijdbare airco


<script language=javascript>postamble();
hallo vanhout,


om te begrijpen wat u moet kopen eerst even dit, een airco is eigenlijk een koelkast met een veel grotere capaciteit. het koelproces is niet direct het meest efficiënte kost met name voor airco's veel energie. koelen kost namelijk meer energie dan verwarmen. de warmte van het koelagregaat moet dus net als bij een koelkast altijd afgevoerd worden.


voor de door u opgegeven ruimtes is een verrijdbare airco geen oplossing aangezien zij teveel lawaai produceren en voor deze ruimtes te weinig capaciteit hebben. bij een splitairco is het lawaai deel de kompressor en de ventilator buiten geplaatst.


een splitairco(dus met binnen en buitenunit) is de enige oplossing. ga advies vragen want twee ruimtes koelen met een airco vraagt om veel capaciteit, het is namelijk mogelijk om de beide ruimtes te koelen met één apparaat. kijk eens op chigo.nl die geven goed advies en zijn ook redelijke geprijst.


zelf plaatsen kan ook maar dan is de meest aangeboden  capaciteit 9000 en 12.000 btu en dat is niet genoeg voor deze twee ruimten. wilt u toch voor verrijdbare kiezen, kijk dan eens bij hornbach bouwmarkt, die verkopen meerdere merken. dringend advies beluister de airco even in een kleine ruimte met ingeschakelde koeling.  


veel succes henri1942