Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-07-2006 00:36:06
Voeding & Gezondheid

Werking melatomatine

goedendag,


 


melatonine is een lichaamseigen stof die een belangrijke rol speelt in de regulering van het dag-nachtritme. simplistisch gesteld wordt melatonine aangemaakt zodra het donker wordt. het zorgt ervoor dat het ‘circadiaan laag’ wordt ingezet, waardoor het lichaam tot rust kan komen. onder andere daalt de lichaamstemperatuur licht en kan door het hormoon de natuurlijke slaap ingezet worden.
onderzoek heeft aangetoond dat de natuurlijke productie van melatonine (zo’n 30mg pr etmaal bij de mens) wordt bepaald door licht. zodra het donker wordt, wordt de productie ingezet. overdag is de productie nihil (bij de mens).


 


melatonine is sinds 1996 een middel dat uitsluitend door een arts mag worden voorgeschreven en dus ook uitsluitend bij een apotheek kan worden verkregen (op recept). echter een sterk verdunde (homeopathische) vorm van hooguit 0,1 mg wordt gedoogd in drogisterijen en reformwinkels. let wel; gedoogd is iets anders dan toegestaan, melatonine heeft geen koag/kag registratie.....


 


(zie volgend bericht verder)