Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-07-2006 14:44:57
Elektronica & TV

Wat doet een airco

hallo obn,


wederopm veel antwoorden maar weinig ter zake doende. een airco is eigenlijk, dat is een juiste benadering, een grote koelkast. het koelproces is niet bepaald affiënt te noemen. vandaar het ongunstige energieverbruik. het advies om een split unit  te nemen komt o.a. daar vandaan. dit terzijde. bij een verplaastbare airco is alles in één gemonteerd en dient de warme lucht, die ontrokken is aan de ruimte waar de airco staat, via en afvoerslang naar buiten geblazen te worden. belangrijk is dat deze slang zo dicht mogelijk en met zo min mogelijk bochten naar buiten geplaatst wordt. zorg ook voor een goede afdichting van het raam de slang en het kozijn. werd er geen afvoerset bijgeleverd inclusief een verstelbare doorvoerplaat met slangaansluiting? het is bijvoorbeel zinvol om de airco op een tafel/verhoging te plaatsen zodat de afvoerslang recht naar buiten kan lopen.


als je de inhoud van de ruimte goed berekende dat dient de airco te voldoen en dient dan meer dan vier graden te kunnen koelen. kijk even op het typeplaatje naar de capaciteit, reken ongeveer 105 btu(eenheid voor koelvermogen) per m3. zorg ervoor dat alle ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten blijven, gebruik de aanwezige zonwering en laat de airco 24 uur per dag aan staan. dit kost het minste doordat een ruimte die eenmaal op temperatuur is gebracht makkelijk op temperatuur te houden is. je zult dan merken dat de airco na het bereiken van de ingestelde temperatuur korte periodes funktioneerd waardoor ook het geluidsniveau minder hinderlijk is. kijk eventueel ook op de site van de fabrikant.


elke airco ontvochtigd dit is inherrent aan het koelproces.


mocht je er geheel niet uitkomen neem dan contact op met het hoofdkantoor van hornbach aan de ravenswade te nieuwegein.


hopelijk kun je hiermee uit de voeten. veel succes henri1942