Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-07-2006 22:48:55
Elektronica & TV

Wat doet een airco

wij hebben bij ons op kantoor ook enkele verrijdbare airco's en iedereen klaagt erover. het probleem is dat er sommige helderen van geest zijn die verordoneren dat op uren dat niemand op kantoor is de airco uit moet! dat betekend dat je 's-ochtends in een warme ruimte komt en tegen de tijd dat je helemaal duf bent van het geluid, de temperatuur redelijk laag is maar jij naar huis gaat. dit werkt dus ook niet echt. wel hebben we een gat in de muur waarop de slang gemonteerd zit, als het buiten 25 is, dan koelt het apparaat nog wel redelijk, maar als het warmer is dan kun je het schudden.


ik weet één ding: een goeie airco heeft twee losse units, ééntje voor buiten en eentej voor binnen, maar die dingen zijn ook duurder dan 300 euro, en zeker niet te vinden in de klasse van verrijdbare airco's. natuurlijk is het van belang dat er geen warme lucht mag worden aangezogen, die moet ook zo koel mogelijk zijn, kijk maar naar de koelkast of zelfs de vriezer, die blijft mooi dicht en is super geïsoleert en dan koelt het apparaat wel, overigens is de luchtstroom bij een verrijdbaar apparaat die de warme lucht afvoert niet zo sterk, waardoor er relatief weinig nieuwe lucht moet worden aangevoerd, maar dan moet de slang wel zo kort mogelijk gehouden worden anders ontsnapt die warmte weer naar de huiskamer.


conclusie het beste functioneert een goed gesloten en goed geïsoleerde ruimte die je helemaal open zet en ventileert als de temperatuur laag is, dus 's-nachts en deze weer hermetisch afsluit als de temperatuur buiten hoger begint te worden als binnen. dat werkt bij mij thuis nog het beste, als ik 's-avonds thuis kom is het nog lekker koel in huis, maar owee als ik een deur op raam open, dan stijgt de temperatuur megasnel. het vergt een ijzeren disciplinem met of zonder hulp van welke airco dan ook.


succes met je eventuele klacht bij het hoofdkantoor van hornbach (waarbij ik persoonlijk tot nu toe nog geen klachten over heb gehad wat betreft garantie vraagstukken.)