Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-08-2006 09:25:20
Huishouden & Energie

Laminaat over een kurkvloer leggen / clicklaminaat lijmen?

allereerst wil ik opmerken dat er click-laminaat bestaat is vele soorten en in feite al het laminaat een "harde" laag is op samengeperst materiaal. dat materiaal kan (en is vaak) meer gevoelig voor vocht dan bijv. parket met de aantekening dat laminaatparket hout als onderlaag heeft.


hoewel een kurkvloer glad is zou ik adviseren om die er bij clicklaminaat uit te halen. immers kurk is uiteindelijk een natuurproduct dat ook vocht kan aantrekken/opnemen. de kale vloer dient vervolgens afgedekt te worden met z.g. afdekfolie.


5als de ondervloer beton is. is uw vloer echt kurkdroog "en al jaren, dan kunt u eventueel het laminaat er wel overheen leggen.


toch, als u een kurkvloer gewend bent, ga dan toch nog in beraad of u in plaats van clicklaminaat geen laminaatparket kiest. en kiest u voor clicklaminaat, laat u dan ook goed informeren over de eventuele garantievoorwaarden en wees voorzichtig met de aanbiedingen vandoe het zelf zaken. (die producten willen wel eens meer krimpen/uitzetten/beinvloedbaar zijn voor vocht dan u verwacht had).