Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-09-2006 07:39:57
Voeding & Gezondheid

Karbonades braden

het snel braden en bakken van vlees onder hoge temperatuur maakt vlees droog.

de beste marnier is om het vlees langzaam in boter te garen is door de boter te smelten en dan het vlees door regelmatig te keren langzaam gaar te braden,
na verloop van tijd zal het vlees toch bruin worden.
vlees wat rauw gegeten wordt als biefstuk moet je in hete boter dichtschroeien en bruin bakken.
een rollade in een oven kun je ook het beste op een lage temperatuur braden, 120 graden is heet genoeg alleen de tijd is vam belang. als u braadt met lage temperatuur zal vlees nooit droog worden, en een ander voordeel u houdt meer gewicht over.


   tip.


gebruik een kerntemperatuurmeter om te controleren of vlees gaar is.
bij een temperatuur van 78  graden is het vlees gaar
braad u op deze marnier dan zal het gewichtsverlies ook niet boven de 20% komen.