Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-09-2006 18:10:35
Voeding & Gezondheid

Karbonades braden

Ik denk toch dat je in de war bent.
bij het maken van vleeswaren (bv. ham) wordt wel water toegevoegd.
dit water wordt er ingespoten en in het water zitten de toegevoegde stoffen (zout, fosfaat, suiker etc.).
normaal raak je dit vocht bij het kookproces weer kwijt, maar door tumbelen en toevoeging van bindmiddelen, wordt er meer water toegevoegd dan dat het vlees normaliter vast kan houden.

dit gebeurt niet met vers vlees, het mag niet is verboden.

bij kip ligt het weer wat anders, en daar mag het wel, als het maar vermeld staat op het etiket.