Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-09-2006 17:15:40
Geldzaken & Recht

Cadeaubon

(ton)  bij het gebruik van cadeaubonnen gaat men er in principe van uit dat je het bedrag besteed of een aankoop doet tegen een hoger bedrag. echter, is het een cadeaubon van dezelfde winkelier of winkelketen waar de aankoop is gedaan, dan heeft u m.i. wel degelijk recht op terugbetaling van het verschil dat ontstaat als het aankoopbedrag lager is.


het kost evenwel enige moeite omdat daar eerst bij aankoop btw verrekend is en men bij terugbetaling ook de btw weer zal moeten terugrekenen. de vraag is wel, hoe krijg je een terugbetaling als men weigert, de enige weg is dan een vordering via procedure en dat kost veel geld. een cadeaubon is overigens geen wettig betaalmiddel. het geldt als een overeenkomst op basis waarvan u een aankoop op basis van het gemeldde bedrag kunt afrekenen.