Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-11-2006 14:22:29
Voeding & Gezondheid

Hoe kom je van herbalife af.

In ieder geval door de gebruikelijke weg te bewandelen die in dit soort zaken noodzakelijk is; een aangetekende brief naar de (in dit geval organistaie) herbalife waain uw moeder op grond van dwaling de overeenkomst tussen haar en herbalife als niet gemaakt zit op grond van de nederlandse wetgeving.
immers, uw moeder mag niet eens op grond van haar ziekte (hoeft niet te vermelden welke) beginnen aan welk dieet dan ook dan alleen via een voorschrift van haar specialist.
verstuur deze brief (met beicht van ontvangst naar;

herbalife international luxembourg- netherlands
spukterweg 16
5804 ap venray.

bedenk echter dat herbalife werkt met onafhankelijke dealers volgens het beruchte mlm systeem.

dit betekend dat uw moeder ook moet letten op de afzender / leverancier van de pakketjes herbalife en dus zo'n brief als boven omschreven en op diezelfde wijze ook moet sturen naar deze afzender / leverancier.

bewaar de afschriften van deze brief zorgvuldig evenals het bewijs van afgifte van deze brief bij een postkantoor = een korte verklaring + datumstempel, sla hem (indien op een tekstverwerker geschreven) ook goed (dubbel)op, liefst op een diskette of ander medium.

herbalife is een keiharde organisatie maar meer voor zijn "distributeurs" nog dan voor de "klanten".
kortom, u moet verwachten dat herbalife het keihard speelt.
wees er echter van overtuigd dat ook rechters niet gek zijn en beslist weten wat herbalife betekend en hoe deze organisatie "zaken"doet.

komt er na vele,vele brieven (die u,zoals al gezegd gewoon maar moet negeren),dreigingen van incassobureau'(s) -die u dus eenmalig een copie toestuurt van uw aangetekende brief-  tenslotte het toch tot een rechtzaak ga er dan ook met uw moeder naar toe!

op grond van dwaling is een "afkoelingsperiode"niet van toepassing.
zeker niet in dit geval waar u de belangen van uw moeder behartigd.

let wel! het is wel uw moeder die de aangetekende brief moet ondertekenen want zij is die overeenkomst (mondeling) aangegaan en zij is volgens de wet handelingsbekwaam!

met vriendelijke groeten;

de vrije vogel