Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-11-2006 02:43:25
Auto & Vervoer

Wat gebeurt er als een auto total loss verklaart wordt na aanrijding achterop

neen, u begrijpt het waarschijnlijk verkeerd.


uw wagen is door de expert van de verzekeraar 'total loss' verklaard. de verzekeraar keert u het (eind)bedrag uit, de verzkeraar neemt uw 'eigendomsbewijzen delen i & ii' in, die twee dingen kunt doen: uw wagen afmelden bij de rdw (sloop) of uw wagen na een (lichte) schade uw wagen weer aan u terugverkopen voor een (luttel)  bedrag, opdat u uw wagen zelf hersteld (op eigen kosten) en vervolgens weer de toelating moet krijgen van de rdw om weer aan het wegverkeer te mogen deelnemen.


in uw situatie zijn twee dingen: a. tegenpartij die vanachter aanreed; b. tegenpartij waarbij u tegen uw voorganger aanreed.


in situatie a. wordt u door uw verzekeraar uitbetaald, die het (heeft)verhaald op de verzekeraar van de tegenpartij; in situatie b. wordt de verzekeraar van de tegenpartij door uw verzekeraar uitbetaald, onafhankerlijk van de schade vanwege a., waarbij zo mogelijk uw 'no-claim' wordt aangepast. "afstand op de voorganger houden!"


indien u geen rechtbijstandverzekering - of een rechtbijstandverzekering überhaupt wel zinvol is?! - heeft is het moeizamer, de prestatiedrang van uw verzekeraar zal minder zijn bij onduidelijke schuldvraag in uw geval van situatie b. in alle gevallen zult zelf een heleboel moeten regelen, zoals het (de)schadeformulier(s) e.d.