Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-02-2007 10:14:01
Geldzaken & Recht

Is wisselen van makelaar mogelijk?

hallo tazys, natuurlijk kunt u van makelaar switchen. als er echter geen aanleiding is om een wettelijke reden de overeenkomst te ontbinden op bijv grond van wanpresteren, dan zal de makelaar op basis van de overeenkomst recht hebben op een ontbindingsvergoeding.


maar gaat u niet wat snel? het kan best zo zijn dat de makelaar van uw buurvrouw "minder handig bezig is"met een hogere taxatie of wel aanbeveling. het huis is in ieder geval nog niet tegen die prijs verkocht zegt u zelf. het is dus dan ook maar afwachten of dat ook gebeurt. ik nem aan dat u er zich ook van bewust bent dat al twee huizen in de aanbieding het behalen van een hogere prijs ook wat lastiger wordt.


het zou dus best eens zo kunnen zijn dat uw makelaar wel degeluijk serieus en goed bezig is. en dan als laatste, u hoeft niet op zijn voorstel tot verlagen in te gaan. dat bepaalt u zelf. de makelaar ziet echter wie en wanneer er (wel) belangstelling is.