Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-02-2007 15:35:50
Elektronica & TV

Wasmachine van het merk candy


postamble();
hallo flipino,


nog even een vervolg reactie op mijn eerdere antwoord voor wat betreft de wastijd van jouw candy.


het wasproces is opgebouwd uit vier factoren 1) temperauur, 2) tijd, 3) chemie,3) mechanische beweging. dit kun je voorstellen/zichtbaar maken in een cirkel. in het verlededen waren de temperatuur en de chemische werking de hoofdbestanddelen. dus kon de tijd kort zijn en de mechanische beweging(het aantal sekonden dat de trommel draait en stil staat c.q. de totale tijdsduur totdat de gekozen temperatuur bereikt is) relatief kort zijn.


wat heeft men nu gedaan op voorschrift van onze regering en europesche unie men heeft de temperatuur behoorlijk verlaagd ca. 30%, de chemische werking is aanmerkelijk verminderd. dit laatste doordat het natrium perboraat dat als ontharder in wamiddelen werd gebruikt er uit te halen. dit bestanddeel onthardde niet alleen maar ondersteunde ook het reinigingseffect behoorlijk goed.


gevolg was dat dus één van de andere factoren vergroot moest worden, dus temperatuur en chemische werking omlaag, wastijd en mechanische beweging omhoog. dit is de werkelijk reden waarom we nu op lage temperaturen kunnen wassen maar dan moet echter om de was schoon te krijgen wel de wastijd ongeveer verdubbeld worden


ook de tijdsduur van het spoelen is verlengd aangezien het waterverbruik ook met ca. 50% procent is verminderd. vandaar dat je op vele machine een extra spoelgang kan kiezen want als je wat teveel wasmiddel doseert of je ben gevoelig voor één van de bestanddelen van het wasmideel, dan wordt het wasgoed onvoldoende goed gespoeld met die lage water hoeveelheid.


hopelijk is met dit extra antwoord e.e.a duidelijker geworden


groeten,


henri1942