Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-03-2007 00:37:31
Geldzaken & Recht

Invoeren uit china

beste elmooow


laten we de invoerrechten even vergeten. dat speelt hier niet. in jouw geval is het de vraag of je btw verschuldigd bent over jouw bestelling uit china.


er is sprake van invoer omdat er een tastbare zaak geleverd wordt vanuit een land buiten de eu. in dat geval wordt de btw geheven bij de ontvanger van het goed.


op elk pakket zit inderdaad een zegel met de transactiewaarde van het goed en dus de basis voor de btw heffing. de douane heeft zelfs het recht om het pakket te openen om te zien of de info op het zegel klopt met het geleverde.


doorgaans moet je de btw afrekenen bij het postkantoor of aan de postbode alvorens je het pakket ontvangt. soms, zoals in jouw geval, gebeurt het dat de btw nageheven wordt per separate aankondiging. ik hou het op een slordigheid van tnt. de wet is echter duidelijk: btw is verschuldigd en zal dus betaald moeten worden.


aangaande je opmerking over ongewenste pakketten uit het buitenland. die accepteer je toch niet als je er niet om gevraagd hebt? dan ben je de btw ook niet verschuldigd.


in dat geval geldt dus, ben je nieuwsgierig naar de inhoud, dan moet je wel de btw voldoen. anders de ontvangst weigeren.


groet, c.