Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 02-04-2007 12:10:35
Huishouden & Energie

Heeft hij gelijk?

een verduidelijking op  de regelegeving:


- vergunningsvrij bouwen; voorwaarden worden geregeld in de wet ro, de gemeente bepaalt dat dus niet, maar heeft wel de info als daar naar wordt gevraagd.


- bestemmingsplan; wel een bouwvergunning nodig, maar dat is meestal geen probleem zoalng je voldoet aan het bestemmingsplan; deze regeles worden wel door de gemeente opgesteld.


in dit geval voldoet het schuurtje aan de voorwaarden om vergunningsvrij te bouwen. daar kan de buurman niets aan doen. en de gemeente heeft er eigenlijk geen bemoeienis.


behalve , zoals al door anderen correct is gesteld, de afvoer van regenwater. degene die bouwt moet zorgen voor een adequate oplossing. als de buurman niet wil dat de dakgoot over zijn tuin hangt, moet je dat dus oplossen in je eigen tuin.


de schuur niet precies op de erfgrens bouwen scheelt een hoop gedoe met de buurman, biedt ruimte voor een dakgoot en mogelijkheid om onderhoud te plegen.


heb ik goed begrepen dat de schuur er al gedeeltelijk staat? dan moet u afwegen of het de moeite en het geld waard is om alsnog de schuur te verplaatsen of dat een andere oplossing voor de goot gezocht moet worden. hiervoor zijn al zeer brijkbare tips gegeven door anderen.


groet,


mr