Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-04-2007 16:30:29
Huishouden & Energie

Oude voegen uithakken

Op mijn leeftijd zijn er altijd momenten geweest dat je dit weleens ag.
ik kan mij herinneren dat dit vroeger inderdaad met hamer en beitel ging.
ook heb ik zelf weleens proberen te voegen en daarmee ervaren dat dit  ervaring vereist.
pas geleden zijn 5 woonblokken in mijn buurt ook onderhanden genomen maar profs moeten nu kennelijk volgens voorschrift de stellages rond de gevels afschermen met een soort fijn gaas waardoor ik alleen kon hoeren, maar niet zien dat voegen tegenwoordig met een soort kangoo (merk electrisch pneumatische boorhamers) werden uitgehakt.
zo'n kangoo is niet licht, het voegen niet iets voor een amateur en alleen indien u daarmee wellicht een grotere handigheid heeft is eigenlijk dit uitbesteden naar mijn idee de beste optie.

immers, u vraagt ook of dit kan met een slijptol.
daarvan is het antwoord beslist nee (nagevraagd) omdat daarmee met vrij grote zekerheid ook de stenen zelf zal worden beschadigd.
luchthamer en compressor vor dat soort werk te zwaar en duurder in huur dat een kangoo.
daarmee kom ik tot het advies om daar weliswaar geen beun de haasfirma voor te vragen naar een offerte maar een betrouwbaar bouwbedrijf.

de vrije vogel.