Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ko
koningsjpc - 17-04-2007 16:27:22
Huishouden & Energie

Airco zonder afvoerslang

je hebt 3 soorten:


de echte airco met een splitsystem (dus airco binnen) en ventialtor met afvoer buiten. dit is het beste systeem, maar ook het duurste, vanaf € 900,-- per eenheid. ze zijn er ook voor ongeveer € 350,-- tot € 400,-- bij praxis etc., maar let op, je krijgt hierbij 3 of 4 meter aansluitpijp (waarin koelvloeistof zit). deze leiding kun je zelf niet verlengen en als je dan naar een echt aircobedrijf gaat met het verzoek om deze leiding te verlengen of ev. aan te sluiten, krijg je echt nul op het request. dus dan heb je pas echt problemen. advies: ga naar een echt aircobedrijf, je bent wel een stuk duurder uit, maar dan heb je ook iets. heb zelf in huis 3 airco's (woonkamer en 2 slaapkamers) met spiltunit, heb dit gekocht bij een echt aircobedrijf, alles wordt aangesloten, getest, garantie en de koeling is perfect. prijs is wel het grote nadeel: ca. € 5000,--, voordeel: bij verkoop van het huis levert een airco vaak nog veel op.


mobiele airco's met slang naar buiten; nadeel veel herrie, weinig koeling, want de slang die naar buiten gaat, gaat meestal door een raam, wat dus weer gedeeltelijk openstaat, met als gevolg, er komt door dit raam weer warmte binnen. voordeel: goekoop. ca. € 200,-- tot € 300,-- (mediamarkt, praxis etc).


koelers met een opvangbak in het apparaat. dit zijn dus geen airco's maar koelers. deze zijn goedkoop, maar geven bijna geen koelte. heb deze gezien bij o.a. action, prijs € 59,--. sommige hebben ook diepvriesblokken in deze koeler zitten, (blauwe of rose blokken), die je vaak in een koelbox stopt, om e.e.a. koel te houden. dus blokken in vriezer en daarna in de koeler.


j.konings