Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-05-2007 00:18:21
Huishouden & Energie

Grenen vloer?

geachte heer, mevrouw,


een grenen vloer in keuken en/of woonkamer wil u ten zeerste afraden. grenen hout is zacht en zodra er iets opvalt (bestek, sleutels, gereedschap, metalen kinderspeelgoed) heeft u al snel een deuk in de vloer, dit geeft kans op afebroeken houtsplinters, snellere vuilaanhechting, etc. voor keuken en veel belopen ruimtes (woonkamers) is het hout veelst te zacht, voor een slaapkamer behoeft dit geen probleem te zijn. alleen als u bv. een zeer oud huis heeft is een rustieke grenen vloer (optisch) wel aanvaardbaar, maar vergt toch meer onderhoud.


bij nieuw grenen moet u zeker weten dat dit al kurkdroog is aangeleverd anders zullen na circa 3 weken tot 5 maanden aanzienlijke naden gaan ontstaan t.g.v. het krimpen van het hout. iets waaraan u op dat moment niet veel meer kan doen. behalve naden ontstaan er ook grote vezelspanningen in het hout met als gevolg plaatselijk piepen en kraken van de vloer.


als u eventueel de grenenvloer wilt lakken met een blanke lak moet u een lak kiezen die voor zachte houtsoorten is geschikt. bv. traelux van bichemie. wanneer er een scherp voorwerp valt op de gelakte vloer zult u met een gewone parketlak bv een wit schilfertje gaan zien (de lak is sterker dan de grenen ondergrond en door het deukje zal de parketlak plaatselijk barsten.) 


alle waar naar zijn geld, daarom adviseer ik u toch een parket van hardhout of kunststof te nemen. kunststofparket (kunstoftoplaag en houten kern) heeft tegenwoordig zeer goede eigenschappen en doet niet meer onder van hardhout. beter nu een betere (duurdere) kwaliteit gekocht weegt niet op tegen de jarenlange ergernis en herstelreparaties van goedkoop parket.