Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-06-2007 21:16:35
Voeding & Gezondheid

Vis in blik even gezond?

dag helmama,


als je haring, zalm of makreel in blik gebruikt op naturelbasis(dus waterbasis) of zonnebloemolie, dan is dit minder gezond dan op basis van olijfolie. op olijfoliebasis is de reductie van de goede vetzuren bij het inblikken te verwaarlozen en is het produkt minstens zo gezond als vers. let er dus op dat het olijfolie moet zijn en dat is in de winkel vaak moeilijk te vinden. verse vis en ingeblikt vis op basis van olijfolie is rijk aan eiwitten (100 gr staat gelijk aan 50% van onze dagelijkse behoefte aan eiwitten) en rijk aan vitamine a. b12 en d. maar het zijn toch met name de vetzuren die zo gezond zijn. dan gaat het om omega 3-6-9 vetzuren en dan vooral de omega 3 vetzuren. dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. hoe minder je verzadigde vetten en hoe meer je onverzadigde vetten neemt, hoe beter dat is voor de cholestoralgehalte, de hartconditie en de bloeddruk. wel is belangrijk om niet te overdrijven omdat vis ook andere stoffen bevat die bij een teveel minder goed zijn. twee a drie keer per week een redelijke portie is uitstekend. op die "visdagen" is het niet onbelangrijk om wat meer water te drinken (ongeveer een 1/2 liter meer).


eet smakelijk, read2.