Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 11-07-2007 19:20:24
Geldzaken & Recht

Hypotheek en woning op andere naam zetten.

@mxn


het blijft inderdaad een zeer ongebruikelijk gang van zaken en praktisch ook niet aan te raden. ik zie werkelijk het financiele voordeel voor u zeker niet en voor de koper ook niet.


ik denk zelfs dat u verlies lijdt. u zegt zelf geen winst te willen maken? is de woning dan volledig gefinancierd, oftewel is de hypotheek net zo hoog als of hoger dan de waarde?


en als u het gespaarde bedrag (bedoelt u de overwaarde of de waarde van een spaarpolis) over wilt dragen op uw koper, zit u gewoon te schenken. er van uitgaande dat u geen familie van elkaar bent, beginnen die tarieven voor het schenkingsrecht bij ongeveer 40%.


nogmaals: ik zie nog steeds de voordelen niet, ook niet financieel. als uw koper nu geen hypotheek kan krijgen, zal hij de uwe ook niet kunnen betalen, waardoor u de bank moet blijven betalen zonder dat u daar een huis voor hebt.


en hoe hebt u de prijs bepaald? let wel dat er een reeele prijs betaald zal moeten worden om problemen op het gebied van schenkingsrechten en overdrachtsbelasting te voorkomen.


overigens maakt het qua tijd niet zo heel veel uit op welke wijze er overgedragen zal worden, ik vrees alleen wel dat op de lange termijn uw "oplossing" veel meer tijd en geld zal kosten dan wanneer u het netjes en de gebruikelijk wijze speelt.