Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-07-2007 16:36:41
Geldzaken & Recht

Recht van overpad...

recht van, het woord geeft zelf al antwoord. er is recht van kerkpaden van eeuwen her, dat zelfs niet altijd in elk nieuw koopkontakt wordt opgenomen. daarmee zijn ze niet ongedaan gemaakt. dit recht is gevestigd. destijds was het de kortste, maar soms niet altijd enige weg. ruilverkaveling bood vaak uitkomst.


er is ook recht van weg. hierover moet dan b.v. een vrachtwagen kunnen wanneer er een achterliggend bedrijf is. brandweer doet ook z'n zegje.  u geeft zelf al aan dat dit gebruik zelfs in andere bijgebouwde wijk is ingeslopen. een doorgangshek plaatsen dat voldoende groot is om doorgang te bieden voor datgene dat in de vele vorige akten staat beschreven, is geen probleem en zou een hindernis kunnen opwerpen.  wat eigen risico daar mee te maken heeft ontgaat me. u moet zorgen dat  de doorgang voldoet, maar hoeft daar geen zaklamp bij te leveren..


wie in dit conflict uw werderpartij is, ontgaat me, anders zou u een gratis beroep kunnen doen op de rijdende rechter. hij laat dat dan piekfijn uitzoeken. partijen moeten instemmen met uitzending.


een gemeente is niet gebaat bij sluiproutes naar nieuwe wijken. in feite wilt u er van af. wie u daarbij schaadt is niet duidelijk. de prijs van uw woning was door overpad lager. de exacte situatie niet voor de geest kunnen halend, zou misschien een aanzet kunnen zijn overleg met uw gemeente. in overleg zou u met "partijen?" tot een nieuwe notariĆ«le akte kunnen komen.


wees uiterst taktvol. deze zaken liggen altijd heel precair.