Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 28-09-2007 21:20:25
Computers & Telefonie

Streaming video opnemen met vlc mediaplayer.

Hallo henk,



de procedure is eigenlijk als volgt:

start op de normale manier een streaming-video.klik met de rechter muisknop op de video en kies eigenschappen.kopieer (ctrl + c) de 'link' die achter locatie: staat. (let op de extensie .asf of .wmv enz.)

de video-stream kun je nu verder stoppen.start vlc-player.kies bestand -> open netwerk streamselekteer http/https/ftp/mms en plak (ctrl + v) de 'link' in het vakje achter url. (als er nog extra opties achter de naam van het streaming videobestand staan moet je die weghalen)

selekteer de optie stream/save en klik op instellingen.selekteer bestand en klik op blader.zoek een geschikte map, vul een bestandsnaam in (met dezelfde extensie als die in de link) en klik op opslaan.klik <ok> en in het volgende scherm weer op <ok>.
als het goed is zie je in de statusbalk de teller lopen. (meestal hoor
je en zie je niets van de streaming video, maar hij loopt wel hoor)

als de streaming video klaar is staat er, als het goed is, een filmbestand op je harde schijf.



m.vr.gr. freya