Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-10-2007 21:48:40
Geldzaken & Recht

Makelaar wil ons huis eventueel opkopen

dit is een situatie die wel vaker voorkomt. de makelaar zal idd proberen binnen 6 maanden de woning weer te verkopen aan een ander en waarschijnlijk met winst (dat zal althans zijn doel zijn). voordeel is dat je huis kwijt bent en geld in de hand hebt gekregen. omdat je snel van je huis af bent, zul je genoegen moeten nemen met een lagere verkoopprijs. als je pas later je geld zou krijgen, zou je ook meer renteverlies hebben en dus een hogere prijs willen bedingen.


@ read: de beedigde makelaar is trouwens vrijwel uit het straatbeeld verdwenen en vrijwel iedere makelaar (nvm, lmv, vbo etz.) doet hier tegenwoordig aan mee.


90% van de executiewaarde is echter wel erg laag. ik vraag me af waar u deze informatie gevonden hebt. 90% van de vrije verkoopwaarde lijkt me meer op zijn plaats. en dat heeft dan weer ermee te maken dat u zekerheid hebt "gekocht" en de makelaar een risico neemt.