Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-10-2007 18:57:49
Geldzaken & Recht

Voledige alphahulp

hallo,
ik ben op dit forum beland omdat ik voor mezelf aan het kijken was hoe het een en ander gaat uitpakken wat betreft belasting. ik werk als alphahulp (zelfstandig)


veel is me al duidelijk. maar een paar vragen blijven onduidelijk (in deze forumdraad, maar ook in het algemeen). misschien kan iemand me helpen.


1. bij je berekening, jolande (die ik heel nuttig vond btw) heb je het over 8 * 73 arbeidskoring. mijn inziens is dit (1,781% van 8312) plus 12,354% van 8800 - 8312)


2. ik lees op internet wat over het aftrekken van je ziektekosten-premie van je belastbaar inkomen. eerst vraag: is dit het bedrag wat ik elke maand overmaak aan mijn zorgverzekeraar minus de zorgtoeslag? tweede vraag: kan ik dit inderdaad aftrekken?


3. ik lees in diezelfde fora ook wat over het aftrekken van je inkomensafhankelijke ziektekostenpremie (die 4,4%). kan dit?


4. kan ik reiskosten gemaakt met het openbaar vervoer om naar mijn clienten te komen aftrekken?


het is alweer een tijdje geleden dat de laatste reactie kwam hier, maar ik hoop dat er nog iemand kijkt. alvast bedankt.


wouter