Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-10-2007 19:52:03
Huishouden & Energie

Schone (?) was

waarschijnlijk gebruik je een vloeibaar wasmiddel en wasverzachter en dat is het probleem. drogers bevatten voelers en die worden vet na verloop van tijd zodat hij niet meer goed kan "lezen" wanneer de was droog is. verder wordt de droger ook veel te heet omdat het vet ervoor zorgt dat deze te lang zal drogen. een normale droger hoort binnen 3 kwartier geheel droog te zijn.


vloeibaar wasmiddel en wasverzachter is een killer voor de was en de machine. het is een afvalproduct van de aardolie-industrie en dus erg vet. het hoopt zich op in de lagers en zorgt ervoor dat als de was bijna klaar is er nog steeds wasmiddel in de was zit die er normaal uit moet zijn gespoeld. dit zorgt voor de frisse geur hoewel de was eigenlijk niet schoon is. dit merk je zodra de was de droger uitkomt. je gebruikt teveel wasmiddel als de rubberen manchet van de machine (waar de deur op sluit) bruine randen heeft. dit is olie/vet door het overmatig gebruik van wasmiddel/ 


de oplossing is een goed waspoeder te gebruiken, en nooit meer dan 50-75 mililiter per was. dit ook in een wasbol bovenop de was plaatsen, omdat waspoederbakjes vervuilers zijn. zorg voor een losse hand bovenop het wasgoed zodat de was goed kan vallen om schoon te worden.


omdat veel mensen toch uiteindelijk teveel poeder gebruiken (omdat ze het verkeerde idee hebben dat weinig poeder niet schoon zou maken) is het raadzaam om 1x in de 2 maanden de machine een kookwas te laten met de toevoeging van soda. u zult als u deze maatregelen in acht neemt ontdekken dat de was veel schoner zal worden dan voorheen. maar het belangrijkste is: geĆ©'n vloeibaar wasmiddel of-verzachter, 1 soort waspoeder voor alle was. de verschilende wasmiddelen voor de verschuillende kleiding is niet meer dan een manier om ons zoveel mogelijk wasmiddel (afvalproduct) te laten kopen waar de producent beter van wordt.


vergeet tevens calgonit. er is nl, nog nooit een machine stuk gegaan door overmatig kalk. op een verwarmingsbuis van een wasmachine kan zich helemaal geen kalk vormen, dit hecht nl. niet. overmatig wasmiddel kan er echter wel aan blijven zitten, maar dat heeft met kalk niets te maken. liever het geld in de portomonnee houden :-)


succes!