Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-10-2007 21:30:21
Geldzaken & Recht

Voledige alphahulp

je schreef :


1. bij je berekening, jolande (die ik heel nuttig vond btw) heb je het over 8 * 73 arbeidskoring. mijn inziens is dit (1,781% van 8312) plus 12,354% van 8800 - 8312)


daar heb je gelijk in, ik heb het alleen niet op die manier berekend. ik heb daar de rekenhulp van de belastingdienst voor gebruikt.


2. ik lees op internet wat over het aftrekken van je ziektekosten-premie van je belastbaar inkomen. eerst vraag: is dit het bedrag wat ik elke maand overmaak aan mijn zorgverzekeraar minus de zorgtoeslag? tweede vraag: kan ik dit inderdaad aftrekken?


ja, dat is dat bedrag. dus je premie, je aanvullende premie, en de inkomensafhankelijke bijdrage zvw minus de ontvangen zorgtoeslag. dit kun je invullen onder het kopje  ziektekosten en andere buitengewone uitgaven.


3. ik lees in diezelfde fora ook wat over het aftrekken van je inkomensafhankelijke ziektekostenpremie (die 4,4%). kan dit?


yep, zie mijn vorige antwoord hierboven


4. kan ik reiskosten gemaakt met het openbaar vervoer om naarmijn clienten te komen aftrekken?


yep zie de volgende quote (bron helpfunctie belastingdienst)


inkomsten uit overige werkzaamheden
opbrengsten uit overige werkzaamheden

werkte u in 2006 als freelancer of alfahulp, of had u bijverdiensten? dan kan het zijn dat op uw inkomsten geen loonheffing werd ingehouden en dat deze inkomsten ook geen winst uit onderneming zijn. of was u in 2006 als artiest of beroepssporter niet in dienstbetrekking? in al deze gevallen had u opbrengsten uit overige werkzaamheden. klik eventueel op 'rekenhulp' als hulp bij de berekening van uw opbrengsten uit overige werkzaamheden. u bent niet verplicht om de rekenhulp te gebruiken.


aftrekbare kosten

heeft u aftrekbare kosten gemaakt voor de opbrengsten uit overige werkzaamheden? dan mag u deze aftrekken. het verschil tussen opbrengsten en kosten zijn de inkomsten uit overige werkzaamheden. klik eventueel op 'rekenhulp' als hulp bij de berekening van uw aftrekbare kosten en lasten. u bent niet verplicht om de rekenhulp te gebruiken.


het is alweer een tijdje geleden dat de laatste reactie kwam hier, maar ik hoop dat er nog iemand kijkt. alvast bedankt.


wouter


groetjes jojanda