Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-10-2007 17:18:29
Geldzaken & Recht

Voledige alphahulp

je schreef :


hoi jojanda,
bedankt voor je super snelle reactie en voor je antwoorden.


mbt de berekening van de arbeidskorting in het voorbeeld: ik kom dan op 208 euro over 8800 euro. dat is dus 8 * 26 euro. en jij hebt het over 8 * 73 euro. ik ga ervan uit dat 208 euro klopt gezien ik de juiste formule gebruik, wat jij beaamde . maak ik nu toch een foutje of de rekenhulp?


ik heb jou formule niet nagerekend, en ook heb ik de rekenhulp niet nagerekend. ik ben er van uit gegaan dat beiden klopten :-) ik vond het ook niet zo relevant, om eerlijk te zijn, want wat iemand netto aan het eind van het jaar aan belastingen betaald, is erg afhankelijk van de persoonlijke situatie. wat ik in bovenstaand voorbeeld duidelijk wilde maken, is dat of je nu wel of geen rekening houdt met de heffingskortingen via je loon, aan het eind van het jaar, als je aangifte ib doet, is het resultaat hetzelfde. dat was namelijk ook mijn insteek in dit hele verhaal, om het fabeltje te ontkrachten, dat als je als niet of minst verdienende partner gaat werken, je er op achteruitgaat. dat is per definitie niet zo.


 


mbt de ziektekosten: mijn gevoel zegt dat de belastingdienst dit niet volledig aftrekt van je belastbaar loon, maar deels. klopt dit? het lijkt me anders zo gunstig? of is het zo gunstig?


je vergeet dat je een drempel hebt tav je ziektekosten.


1.10.1 drempels buitengewone uitgaven
de kosten voor ziekte, invaliditeit en dergelijke komen voor aftrek in aanmerking voor zover zij meer bedragen dan een bepaalde drempel. het gaat dan om kosten van belastingplichtige zelf, zijn fiscale partner en zijn kinderen jonger dan 27 jaar en tot het huishouden van belastingplichtige behorende ernstig gehandicapte personen van 27 jaar of ouder en van tot  huishouding behorende zorgafhankelijke ouders, broers of zusters.



de drempels zijn als volgt voor 2007


bij een verzamelinkomen tot € 6.896 is de drempel  € 793, en bij een verzamelinkomen van meer dan € 6.896 is je drempel 11.5%


als de belastingplichtige het hele jaar een partner heeft gehad, moeten de verzamelinkomens
van de belastingplichtige en zijn partner worden samengevoegd en worden de in de tabel
genoemde bedragen verdubbeld.


met andere woorden, hebben jij en je partner een inkomen van €30.000 euro, dan hebben jullie samen een drempel van 11.5% van 30.000 euro = €3450 euro. alle ziektekosten daarboven gelden als aftrekpost, en daar krijg je de teruggaaf van.


mbt de reiskosten:


even voor alle duidelijkheid, ik ben geen wandelend fiscaal handboek,<<grijns>> en het feit dat ik iets niet opschrijf, houdt niet in dat het dan niet mogelijk is. lol


als je op deze pagina kijkt : http://www.belastingdienst.nl/particulier/aangifte2006/aangifte2006-69.html, dan zul je de volgende regel zien : heeft u aftrekbare kosten gemaakt voor deze opbrengsten uit overige werkzaamheden? dan mag u deze aftrekken. het verschil tussen opbrengsten en kosten zijn de inkomsten uit overige werkzaamheden.


reiskosten vallen hier ook onder. want dat zijn kosten die je moet maken om je inkomsten te verwerven.


wat is trouwens jou achtergrond mbt kennis over belastingen? maar goed...bedankt voor antwoord.


graag gedaan!, en waar mijn kennis vandaan komt? ach je leert nog wel eens wat in je leven.....


vr.gr. wouter


dag dag jojanda