Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

az
aztecnl - 28-11-2007 11:01:00
Geldzaken & Recht

Bkr code 3 of a3

er is geen verschil tussen 3 of a3.


beide duiden of finale kwijting tegen betaling van € 250 of meer. dit is de zwaarste bkr code die men kan krijgen (code 4 is namelijk dat de debiteur onvindbaar is). binnen de hypotheekaanvraag wordt hier zeer zwaar aan getild. hierbij is namelijk geen sprake geweest van het 'even niet betalen van een acceptgiro'


de herstel codering is hier niet van toepassing aangezien de lening automatisch wordt beeindigd bij a3, er is ook geen sprake geweest van herstel, maar van algehele aflossing tegen betaling van 250 of meer.


het rond krijgen van een hypotheek met een a3 codering zal een hele opgave worden. over het algemeen wil men hiermee niet akkoord gaan. er zijn uiteraard wel mogelijkheden maar hierbij zal de rente een stuk hoger liggen dan normaal geacht mag worden.