Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-10-2004 09:37:05
Geldzaken & Recht

Het risico van iemand met schulden in je huis halen

over het algemeen zal de deurwaarder (na vonnis van de kantonrechter) proberen beslag te leggen op inkomsten en als dat niet lukt op de bezittingen van uw broer behoudens een aantal noodzakelijke goederen zoals b.v. een bed. als de woning op uw naam staat en u kunt aantonen dat alle in uw huis aanwezige goederen uw eigendom zijn is beslaglegging daarop wel te voorkomen. echter er is één schuldeiser die zich niets van uw eigendom hoeft aan te trekken en dat is de belastingdienst. zij hebben het recht van bodembeslag en wat dat inhoud ziet u in onderstaande tekst. als uw broer dus belastingschuld heeft is het raadzaam deze te betalen of met de belastingdienst tot een regeling te komen. komt het tot een beslaglegging dan bent u helaas de pineut. ook goederen die u b.v. gehuurd of geleend heeft en zich op uw bodem (uw huis) bevinden vallen onder dit beslag.veel wijsheid toegewenst. pml


de tekst is alsvolgt:


 


bodembeslag


als er betalingsachterstanden zijn bij de belastingdienst, kan de ontvanger der belastingdienst  opdracht geven aan de belastingdeurwaarder tot het leggen van zogenaamd bodembeslag. hierbij wordt beslag gelegd op alle goederen die zich bevinden op de bodem van de belastingschuldige, die dienen ter stoffering van die bodem. met andere woorden: er kan beslag gelegd worden op alle spullen die aanwezig zijn in de ruimte waar je op dat moment verblijft (bijv. in het huis waar je woont, ongeacht of je huurder of eigenaar bent). het beslag kan zelfs gelegd worden op spullen van anderen, indien deze aanwezig zijn op die bodem. ook hier geldt dat als je geen betalingsregeling treft met de ontvanger, er een openbare verkoop zal worden gehouden. aangezien de verkoop meestal heel weinig oplevert, kan de deurwaarder vervolgens opnieuw beslag leggen.