Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-01-2008 17:44:02
Voeding & Gezondheid

Visolie bij adhd

brynnar,


de artikelen nu teruglezende vind ik ze inderdaad ook eenzijdig, ik heb m'n antwoord destijds waarschijnlijk teveel laten beïnvloeden door dergelijke verkoopsite's.


echter dat dit gekleurde artikelen (zouden kunnen) zijn, geef ik zelf ook aan in de bijdrages; in de eerste bijdrage zeg ik letterlijk "echter ik kan niet achterhalen hoe objectief dit onderzoek en deze berichtgeving is" en in de tweede bijdrage geef ik duidelijk een bronvermelding, waarmee ik dus overduidelijk aangeef dat de informatie van díe site afkomstig is (en aangezien dit een verkoopsite is kan deze informatie dus ook gekleurd zijn). m.a.w. het feit dat dit geen objectieve informatie zou kunnen zijn meld ik wel degelijk.


nu twee jaar later (en wijzer) heb ik van meerdere kanten begrepen dat visolie bij adhd-kinderen niet per definitie een positief effect hoeft te hebben en de verkoopinformatie omtrent dit onderwerp nogal eens wordt opgeklopt.


tot slot zeg ik nog iets over omega 6 vetzuur; door topicstartster werd gezegd dat alleen omega 3 vetzuur belangrijk is. dit is grotendeels juist, maar net niet helemaal: omega 6 vetzuur in de vorm van linolzuur (la) hebben we inderdaad niet nodig. dit vetzuur krijgen we al heel erg veel binnen in onze dagelijkse voeding. in alle plantaardige oliën (en vele producten waar dit in verwerkt is) zitten grote concentraties linolzuur. kortom toevoeging van dit product in de vorm van supplementen (of als toevoeging in margarine) is volstrekt overbodig en kan bij een te grote overinnname zelf schadelijk voor het lichaam zijn.


echter naast linolzuur bestaat er ook het (duurdere) omega 6 vetzuur gla. gla is een huidverbeteraar, een ontstekingsremmer, een hormonenregelaar, enzovoort. dit vetzuur kan voor bepaalde personen een (veel) meer optimalere inname zijn, dan enkel een omega 3 supplement. voor deze groep is omega 6 vetzuur (in de vorm van gla wel te verstaan), dus wel degelijk belangrijk.


groet richard