Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-04-2008 15:59:54
Geldzaken & Recht

Oneens met schooladvies, wat nu


bij ons op school gaat het als volgt.


de toelating wordt veelal gebaseerd op advies basisschool en een tweede gegeven (cito). uiteraard is het advies van de basisschool voor de toelatingscommissie van het vo het belangrijkste gegeven bij de te nemen beslissingen. een nadere toelichting door de basisschool is nodig, wanneer de uitslag van cito niet overeenstemt met het beeld dat de leraar van groep 8 heeft. als er twijfel blijft bestaan, kan de commissie haar besluit mede baseren op gesprekken met de basisschool en/of ouders. in bijzondere gevallen is het ook mogelijk om een aanvullend onderzoek naar capaciteiten af te nemen. de uitslag van een dergelijk onderzoek is dan voor alle partijen bindend.


informeer eens op de school waar uw kleinzoon graag naar toe wil hoe daar eea is geregeld.


overigens zijn er ook scholen met havo-steun klassen voor leerlingen met havo/vmbo t/g advies. de basisschool moet dan wel overtuigd zijn van de capaciteiten voor een havo opleiding. deze leerlingen krijgen in de beginfase van het vo extra begeleiding en hulplessen. na het eerste schooljaar wordt gekeken of ze overgaan naar klas 2 van het havo of klas 2 van het vmbo. soms kunnen ze zelfs doorstromen naar klas 2 atheneum.


ik scoorde trouwens 548 punten voor mijn cito toets, maar kreeg havo advies. ben naar de brugklas havo/vwo gegaan. na de brugklas naar het havo; vwo was voor mij (met die score) niet haalbaar.


groet, chaya (lerares vo)