Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-06-2008 13:57:12
Huishouden & Energie

Naaimachine maakt geen steken

hallo freix.


net een uurtje zitten fröbelen achter de machine hier (husqvarna) en realiseerde me dat zoiets moeilijk op schrift te stellen is. zoveel mogelijkheden zijn er. dit is meer een fingerspritzen werkje, proberen en proberen.


oke nog een poging; spoeltje gaat in een houdertje met een spanningsregelaar(schroefje) niet te strak en niet te los. deze gaan samen in een draaiende kop, deze vangt de bovendraad op via 2 plaatjes in v-vorm, wordt gehaakt en de draaiende kop neemt de bovendraad mee. voor de kop langs waarbij de onderdraad ingehaakt wordt, waardoor de onderdraad na 2 omwentelingen naar boven is te halen via de bovendraad. controleer of dat werkt/gebeurt. zo niet is het zoeken naar het waarom.


laten repareren is tricky, de naaimachinehandel ligt op z'n kont en reparatie's zijn daardoor welkome winstpakkers. als het zelf niet lukt; zowel aldi als lidl hebben meestal 1x per jaar een uitgebreide naaimachine in de aanbieding voor € 69,95 met 3 jaar garantie. (meestal in het herft/winterseizoen)


graag hoor ik wat de verdere bevindingen zijn. spelen met de draadspanning zowel boven als beneden kan in combinatie misschien nog wat opleveren.


groetjes harrie