Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tonnieboy
tonnieboy - 05-07-2008 12:23:27
Huishouden & Energie

Gaslek

Voor de duidelijkheid vermeld ik dat we voor gas 3 soorten leidingen onderscheiden namelijk transport, distributie en dienstleidingen, welke van divers materiaal zijn samengesteld en verschillende bedrijfsdrukken.

als er een gaslek in de distributieleiding is kan dat op die plaats hersteld worden en is er vooralsnog geen noodzaak om ook de dienstleiding of de huisaansluiting te vervangen. natuurlijk kan het wel zo zijn dat het deel van de distributieleiding ook het aanboorzadel met dienstkraan van die woning bevat en dat dat deel vervangen moet worden, maar dan simpel met een trekvaste koppeling worden verbonden op de oorspronkelijke dienstleiding.

los hiervan dient een kruipluik toegankelijk gehouden te worden en bestaan er voldoende mogelijkheden die weinig kosten om alsnog de kruipruimte te bereiken (vernielen / zagen luik - ondergraven van de funderingsmuur).