Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-11-2004 09:46:40
Huishouden & Energie

Levensduur cv

de bekende kleinelettertjes in het onderhoudscontract waarin staat wanneer de ketel 10 jaar is het contract word ontbonden..


je kunt eventueel wel een nieuwcontract afsluiten voor de huidige ketel maar dan zal de prijs van dat contract veel hoger uitvallen ivm met de hogere onderhoudskosten.


vaak zijn deze onderhoudsbedrijven eigendom van de energieleverancier.


ze hebben direct een oplossing voor het probleem , nm een ketel bij hun leasen zodat je er wederom 10 jaar aan hun vast zit.


de economische levensduur van  een cv ketel is 10 jaar, dit houd in dat het dan geen waardevermeerdering geeft bij eventueele verkoop van de woning.


een moderne cv-ketel schrijf je normaal gesproken in 15 jaar af ,met andere woorden hij is dan op cq het onderhoud word te duur.


ik weet het onderhoud/storing geschiedenis niet, maar wanneer er geen grote onkosten zijn geweest dan liet ik hem reparen.


expansievat,overstort en een vul/aftapkraan moet u niet tot een ketelreparatie rekenen omdat deze onderdelen bij de installatie horen net als de radiatoren. 


dan de vraag of hij het had kunnen constateren tijdens  de onderhoudsbeurt.


aan de ene kant misschien wel, een pomp kun je mbv een ampere meter nameten of hij af is.


maar vergeet niet dat zo'n beurt een moment opname is en dat je niet alles kunt doormeten cq preventief vervangen,dan word zo'n beurt onbetaalbaar.


je bent gemiddeld genomen 2100 tot 2500€ kwijt aan een ketel vervanging het e.a is afhankelijk van de wensen en aanpassingen die moeten worden gedaan.