Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wimbremer
wimbremer - 08-08-2008 14:06:12
Huishouden & Energie

Gewaxt hout, kun je dat nog verven?

Caustic soda, hoe kom je erbij.... op meubels. tja, als je er geen verstand van hebt moet je beter je mening niet ventileren.
de ultieme oplossing. breek een oude ruit in stukken. krab nu met een scherpe kant de waslaag eraf. het is een zeer precies, behoorlijk tijdrovend en precies klusje (nou ja, klusje...) maar het gaat erg goed. pas op dat je geen krassen in het hout maakt. doe eventueel handschoenen aan, glas is erg scherp!)  best is, met een glassnijder licht gebogen stukken te snijden, daar krab je het best platte vlakken mee (in feite krab je - met de was - het bovenste laagje van het hout eraf. wees er daarom zeker van dat het massief hout is!!!). daarna afwassen met terpentine en licht opschuren. ik heb dit een aantal jaren met een deur gedaan die met barnar olie was behandeld (ook al van die troep die je er nergens mee afkrijgt; ook niet te schuren!)
als je ze echt wit wilt schilderen (dekkend bedoel ik) kun je de grote platte vlakken met puimsteen schuren en dit er met een plamuurmes weer "afschuiven" (ben je meteen eventuele krassen kwijt) daarna schuren en schilderen (eerst gronden, dan twee keer aflakken) tussen de lagen door goed schuren.  (dit advies wordt u gegeven door een meester-schilder)