Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

qu
queennr1 - 16-04-2004 11:44:43
Computers & Telefonie

Wat is beter/sneller adsl of kabel

Adsl is stabieler, dit omdat je met breedband de bandbreedte moet delen met je buren.
een voorbeeld: in jouw straat staan 20 woningen, van deze 20 hebben er 15 een breedband aansluiting (@home, chello maak er maar wat van).
jouw kabel gaat met de andere 15 mensen naar een versterker en deze gaat naar een groepversterker toe, waar nog eens ongeveer 5 versterkers met een aantal gebruikers op zitten.
vanaf de groepsversterker gaat het naar een wijkcentrum, ook hier komen meerdere groepsversterkers bij een met nog meer breedband gebruikers.
vanaf de wijkcentrum gaat deze, via glasvezel, naar het eindpunt toe dit is waar het cai en datavekeer wordt gescheiden.

deze stappen heeft men niet bij adsl, en je zult ook zien dat bij adsl een gegarandeerde snelheid wordt belooft, overigens is dit ook niet altijd waar omdat de snelheid wordt beperkt door vraag en aanbod on de server van de tevragen site.
dus als alles optimaal is dan is breedband sneller dan adsl maar over algemeen is toch adsl aan de winnende hand.

ik heb @home en heb regelmatig problemen met de snelheid en de verbinding en dat hebben meerdre mensen in onze omgeving